Kurssit oppilaitoksissa

Kurssit oppilaitoksissa

Henkisellä valmentamisella itsetunto, minäkuva ja luovuus uuteen arvoon. Aito yhteys henkisiin voimavaroihin.

Keskityn valmentamisessa koulutettuna energiaterapeuttina ihmisen psykofyysiseen kokonaisuuteen. Valmennuksessa teemme mielekkäitä kehoharjoituksia pari-ja yksilöharjoituksina, syvennämme tietoisuutta ja vapautamme mieltä. Usein eri ryhmissä nuoret jäävät kiinni rooleihinsa ja sitä kautta pienentävät mahdollisuuksiaan olla oma aito itsensä. Ekaluokkalaiset hurmaavat avoimuudellaan ja maailmankatsomuksellaan kuulijansa. Näin voi tehdä myös varttuneempi nuori iästä huolimatta. Spontaanius ja ilo eivät katso ikää se vaatii rohkeutta. Valitettavan usein ”rohkeus koteloituu” sosiaalisten paineiden antaessa rajoittaa sitä. Herkässä iässä oleva nuori ei taritse kuin muutaman mollaavaan katseen tai sanan ja pienentyminen alkaa. Itsensä suurentaminen takaisin valloittavaksi persoonaksi on mahdollista kun annat sille luvan ja laitat pienentäjien kommentit omaan kastiin. Onneksi avaimet omaan voimaan, terveeseen itsetuntoon ja riemastuttavaan yksilöllisyyteen löytyy jokaiselta itseltään.

Työskentelen valmentajana koulukiusattujen lasten mielen ja psykosomaattisiin oireisiin sairastuneiden lasten kehojen kanssa. Kaikki tämä yhdessä tarkoittaa tunnetason haavojen kanssa mitkä sotkevat nopeasti lapsen ja perheen koko elämän.  Mielelläni kohtaisin myös enemmän kiusaajia. Työskentelytapani on pureutua ytimeen, emme ole ytimessä jos keskitymme ainoastaan kiusattuihin. Kiusaajat huutavat teoillaan apua.

Yksinäisyys on pelottava asia lapsen maailmassa. Miten sairaaksi se voi pienen mieli ja kehon tehdä. Näille oppilaille valmentaminen on erityisen hedelmällistä. Tässä kiivaassa some-maailmassa ja suorituskeskeisessä maailmassa kontaktit itseen ja muihin ovat vähentyneet. Läsnäolo on uusi alku. Kurssini on parasta toteuttaa suuressa ryhmässä.  Ikäjakauma esim. 1-3 luokkalaiset yhdessä ja  4-6 luokkalaiset yhdessä. Aistit ovat kehomme opettajia. Toivotan sydämellisesti lapset ja nuoret kohtaamaan aisteja kanssani ja toteamaan miten niiden käyttämien tekee elämästä värikkään. Opettakaamme lapsille tunteita ja sallikaamme heidän käyttää niitä. Kuinka käsitellä erilaisia tunteita ja kuinka toimia niiden kanssa ? On aivan eri asia olla ärsyttäjä kuin ärsyyntyjä.

Koulu- ja opiskelumaailmassa pakottamalla on vaikea saada tuloksia aikaiseksi ja pystyä luomaan uutta. Pysähtyminen on muutoksen askelista mielestäni suurin. Luovuus on taas uudistumisen lähtökohta. Teemme kursseilla mielikuvaharjoituksia, kehoharjoituksia sekä ohjattua meditaatiota. Säännöllisen meditaation tutkittuja positiivisia vaikutuksia ovat mm seuraavat asiat: luovuuden ja onnellisuuden lisääntymien, keskittymiskyvyn paraneminen, stressin ja univaikeuksien väheneminen, ihmissuhteiden paraneminen, verenpaineen aleneminen, vastustuskyvyn lisääntyminen sekä aivojen verenkierron positiiviset muutokset.

Henkisen valmennuksen kurssi oppilaitoksissa on helppo toteuttaa. Tulen mielelläni kertomaan lisää ja suunnittelemaan kanssanne ikimuistoisen valmennuksen.